Video

Roliga och intressanta videoklipp

Intervjuer

Pokerskull ställer frågorna….och spelarna ger svaren

Bloggar

Våra bloggares tankar om livet, poker och annat

Erbjudanden

Vad är nytt? Vad är hett?

Nyheter

Skvaller och annat smått och gott från pokervärlden

Home » Bloggar

Var är locket till fikonmarmeladen?

Submitted by on Dec 4, 2011 – 16:275 Comments

Det är kanske inte den vanligast meningen man förväntar sig att se i en pokerblogg eller ens höra när man är på pokerklubb, men på min lokala klubb i Bromma så är det precis vad man kan förvänta sig som samtalsämne kl 1 på natten när kvällens turneringar precis spelats klart. Men vi kommer dit. Och ja, det skulle ju vara en fortsättning på SuperWeekend nu, men jag har just haft en otroligt trevlig pokerhelg som måste skrivas om först där jag bland annat provat på pokervarianten TOPICS.

Fredagskvällen startade med att jag och PokerSkull-Björn gick till Klubb Oden för att spela fredagsturnering där det var ett SuperWeekend-paket till våren adderat. Vi var såklart, eftersom vi alltid är det, sena dit och blir placerade bredvid varandra och på bordet har vi också Jonas “Rosjon” som även han kom lite sent. Vi är väl drygt 50 personer som spelade totalt och jag hade en sån där dag när ingenting direkt fungerade men jag hängde kvar tills det var 15 kvar då jag försökte mig på ett move mot blindarna och sprang in i Dagges K-nånting med min vackra 10-7 ruter och så var den turneringen över. Jaja, man måste chansa ibland och blindarna började bli riktigt höga.

Fikonmarmelad till frukost, var det där den kom in? Nej, vi kommer dit så småningom.

Redan innan jag går och lägger mig har jag gjort klart med Sami aka “finska pinnen”, att vi ska åka till klubben i Bromma och spela på lördagen. Turneringen som bjöds var en Losers Lounge för alla medlemmar som inte kvalat in i års-finalen, som spelades samma dag, eller som åkt ut densamma innan late reggen var klar. Vare sig jag eller Sami har vart medlemmar så länge men har en bra känsla för klubben och medlemmarna och det kändes självklart att åka och spela. Sami med sin 100% ITM på klubben och jag som inte cashat i en enda turnering på svensk mark sedan… ja länge iaf. Vi kommer dit runt kvart i 7 och klubben är full av folk, stämningen är på topp och års-finalen är nere på 8 spelare av 16 från start. Jonas H, Jojje och Pontus som jag träffade i Tallinn är alla kvar. Vi blir till slut 29 spelare som spelar Losers Lounge och tror det var 4 eller 5 priser. Vi startar på 4 bord ganska shorthanded då en del tomma stackar reserveras för de som spelar års-finalen men kommer åka ut innan late reggen är över.

Min egen turnering var inte direkt något att skriva hem om och jag åkte med ca 14 spelare kvar genom att spela ut mig själv med 99. Satt väl med kanske 23.000 på 800-1600 och slår upp till 6100 när jag är någonstans mitt i bordet och killen innan mig har limpat. Borde väl gått all-in direkt kanske men jag ville verkligen att det skulle hända något med handen och ville ha mer än bara blindsen. Jag väljer alltså att chansa att den som synar, om någon gör det, inte kommer träffa sin hand och om någon annan ställer så synar jag. Big Blind, som varit chipleader större delen av turneringen men nyss tappat stort, synar med en suck och utbrister något liknande “Det här är ingen bra syn men jag måste ju försöka nåt“. Floppen kommer 7-10-Q med två hjärter. Jag har två svarta 9’or. Skräp. Han går allin tämligen omgående och jag funderar och tänker och våndas och försöker hitta en hand där han inte slår mig. Det är inte lätt. Hans ord när han synar spelar för stor roll och jag får för mig att han kan göra det där med träff på sjuan eller på färgdrag eller på en total bluff också för den delen och jag sucksynar rakt in i KQ. Jaja, den handen kan man spela på många sätt men jag tror han hade synat allin med KQ också i den positionen och då hade jag vart rökt ändå.

Turneringen var annars otroligt rolig (stämingen) och mitt startbord vart helt galet på alla sätt. Jag floppade fyrtal i 9’or, checkade två ggr och vid första bet lade sig alla. Asgarv av alla när jag såklart visar och det var väl den enda bra handen jag egentligen såg. Jag var utan tvekan den som ansågs och antagligen var mest tight vid det bordet. 14:e plats som sagt och Sami kommer självklart ITM igen, grattis till det. Grattis också till Jonas F som vann års-finalen efter att ha slagit Jonas H headsup med Jojje 3:a och Pontus 4:a.

Normalt när jag är utslagen ur en turnering så är jag inte det minsta sugen på poker på ett tag. Jag ses nog rent av som ganska tjurig och sur och det är helt klart vinnarskallen som kickar in. Det spelar ingen roll om jag blivit utdragen eller spelat ut mig själv som i det här fallet, jag är så besviken just i det ögonblicket så jag behöver vara själv själv ett tag. Absolut värst var när jag bubblade GSOP Malta förra året (JJ mot KQ där jag får triss och han stege) och jag 2 min senare står i intervju med Gareth “Jesus” Young från Ongame och måste representera mitt bolag. Pokerface eller ärligt glad? Ja, ni får bedöma själva:

Efter att ha slickat såren en stund så slår jag mig ner för lite cashgame och två bord finns att välja på. Texas (som jag kan) eller TOPICS (som jag inte vet vad det är). Jag väljer Topics-bordet som visar sig vara dealers choice där man väljer mellan Texas, Omaha, Pineapple, Irish, Crazy Pineapple och Sviten Special. Det är antagligen den sämsta ide jag någonsin haft då 3/5 av de jag spelar mot just när jag sätter mig kan spelen bra mycket bättre än mig. Jag är dessutom en utpräglad Sit&Go/Turneringsspelare och spelar ganska sällan cg. Jaja, det kan väl vara roligt tänker jag och jag väntar ändå på att Sami som kör bilen ska spela klart turneringen. Vi spelar 5-5 vilket är lagom högt när man inte kan spelen men det går ganska snabbt att torska ett inköp i Omaha (som jag ju faktiskt kan), ett halvt inköp i Pineapple och trippla i Sviten (som jag aldrig spelat). Typ tillbaka på +-0 när jag delar en hand i Sviten där jag får bäst Omaha-hand och Kristian Bodingh får bäst mörkpoker-hand när jag tror och betar att jag har triss men det är det ju inte. Jag har sett fel, svårt med nya spel ibland. Det är sedan någon slags Omaha/Sviten-hand som jag inte kan släppa där jag har tre par på bordet och ett kort kvar men inget kommer, det blev dyrt och Jonas F rakar hem nästan allt jag har kvar. Närapå tom igen och jag fyller upp med 300 till och sedan får det vara nog. Vi är nu fullt bord och Omaha blir spelet. Jag får AA23 med tre spader och betar pot. Syn av två och pot av någon annan, syn av Kristian och en till (tror jag). Jag säger pot igen vilket är typ 500 och jag har 250 bakom. Syn av alla som är i potten och då är alla andra allin utan Kristian och jag. Flop kommer 9 4 2 tror jag och jag ställer, Kristian synar. Turn 4 och jag tittar nu på min hand som jag ju tror har steg-drag och såklart par i ess men jag har inte AA23 alls, jag har AA24. Det går också bra med det som ligger på brädan. Ess på river och med kåk så plockar jag hem potten som ganska exakt betalar båda helgens turneringsinköp, det jag hittills torskat på cashgame och rent av ett litet miniplus för helgen.

Fikonmarmeladen då? Ja, min mening med det är ju att det är en kul rubrik men det som är coolast med klubben i Bromma är att den inte bara är full med personligheter som verkligen är lätta att tycka om. Eldsjälen Jonas som 30 minuter innan vann årsfinalen och en avsevärd summa pengar springer runt och letar lock till olika marmelader, plockar i ordning allting samtidigt som han håller kontakt med alla, spelar CG, uppdaterar klubben på Facebook och säkert redan skrivit ett sammandrag från finalen som snart skickas ut på hemsidan. Klubben är också en sådan som har saker som just fikonmarmelad som tilltugg. Då dyker det upp meningar som “Var är locket till fikonmarmeladen” kl 1 på natten. Jag tror att samhällets bild av pokerklubbar är ganska långt ifrån den som jag upplever.

Fridens liljor

Senaste posterna av Rickard Pettersson

5 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.