Video

Roliga och intressanta videoklipp

Intervjuer

Pokerskull ställer frågorna….och spelarna ger svaren

Bloggar

Våra bloggares tankar om livet, poker och annat

Erbjudanden

Vad är nytt? Vad är hett?

Nyheter

Skvaller och annat smått och gott från pokervärlden

Home » Bloggar

2010 – Året med galna minnen och många historier

Submitted by on Dec 23, 2010 – 23:006 Comments

Ett liv med poker ger givetvis många möjligheter. Livet på en pinne. Pokermässigt så har det varit ett ok år. En riktig dipp blev det dock i somras, Las Vegas. En katastrofresa på så många sätt. Den har dock fört med sig många minnen och nya ljugarkompisar. Historier bortom allt. Hela året är faktiskt fyllt av höjdare.

Vi tar ett axplock…

Missar ett bröllop

Lyckas med konststycket att missa ett bröllop. Ingen höjdare just då och följande månaderna, men i framtiden kanske det känns bättre. Missen kan jag dock bjuda på här och nu. Jag står på soptippen i Falun och ska kasta grejer. Telefonen ringer och min kompis bror frågar var jag är. Glatt svarar jag soptippen och frågar var han är. På bröllop. You are not säger jag. Jo, det är bröllop idag. Haha, nä den går jag inte på. Du kan få prata med Daniel om du vill. Här börjar jag ana oråd. De brukar inte skämta och vara lika dryg som mig, men risken finns ju att folk vill blåsa mig men nåt känns galet. Jag hör trots allt ett sorl i bakgrunden…som om det vore 100pers i någon stor lokal. SAIGGGH!

Näsblod

Las Vegas. Venetian. 5-star hotell. Vaknar upp med en blöt rygg och en varm kind. Vad händer? Hela sängen är blodig och jag fattar inte ett skit. Jag mår inte bra! Hjärtat slår för fullt och pumpar ut blod. Jag ringer farbror doktorn för att kolla vad jag bör göra. Saker och ting ordnar upp sig och kroppen lagar sig själv. Lagom till man sitter på planet hem 5 dagar senare. Man undrar vad de som städade mitt rum tänkte? Iofs är väl Vegas stället där sånt kan vara normale. ”Tur att inte den skjutna och nerknarkade kroppen låg kvar i sängen, sånt är så messy”. Jag gav 200spänn extra i dricks för lite ”specialstädning”.

Fria

Jag hade länge funderat på när och hur jag ska fria. In i minsta detalj. En av idéerna var att fria i Vasaloppsspåret. Vid målgången? Problemet är och kommer alltid vara att hon är så mycket bättre skidåkare än vad jag är. Att t.ex fria vid målgången skulle innebära att hon skulle vara ombytt, nyäten och klar 2h innan jag snorig och jävlig skulle korsa målsnöret. Skulle krävas omfattande omvandlig för att vara den där tuffa snubben vid målgången väntandes på kärestan. Ibland går jag dock bananas och i februari i år, då hon var i Dalarna, fick jag ett ryck. Jag hade 3 nätter av livepoker planerat. Ok, går jag sinnesbra så friar jag när hon kommer ner till Stockholm igen. Kontentan är att jag borde fria oftare. En hederlig ner på knä + ordnad finmiddag där hemma kändes faktiskt tipp topp. Att hyra ett Jas och skriva i luften hade bara satt för höga förväntningar…

De tre haven

En känd pokerpersonlighet har skaffat sig en riktigt fin tatuering. Han gjorde den på fyllan på Bali och där någonstans inser de flesta att det kan ha gått rätt dåligt. De sju haven…blir de tre haven…som blir The Three Haves. Jag själv tycker det är fantastiskt kul och en historia för livet. Både för mig, honom och alla han känner…

Nytt jobb

Efter 8år på ett och samma företag så får jag kicken…och hux flux jobbar jag i pokerbranchen på heltid. Äntligen plussa på poker. Som några av er vet så är det inte specifikt poker jag jobbar med. Jag är inte tillräckligt duktig för det. Jag försöker istället hjälpa Bwin/Ongame att få lite mer ordning och reda på sitt interna arbete. Mycket av verksamheten berör dock min favorithobby så det hjälper till att tycka om arbetsplatsen ännu lite mer. Bla bla bla… troligen nya kunder på gång XXXXX och xxxx bla bla bla… cashgames…bla bla…slå ihop bolaget med PartyPoker…bla bla bla.

Bygga sommarstuga

En sommar där jag får lära mig hur det går till att bygga ett hus från sand och planka. Lära mig är nog att ta i, jag deltar iaf. Försöker förstå funktioner. Vad ska det här vara bra till? Jaha, ok, där?? Ja nu förstår jag (försöker låta som jag förstår, men det gör jag givetvis inte alltid :-)). Den ser faktiskt riktigt bra ut nu. Den är byggd med hängslen och bälten. 5 av varje. Extra allt. Stugan kommer klara av två istider och en och annan pokerturnering.

Pokertracker

Förhoppningsvis får jag den att funka bra och leverera år 2011. Testat lite NL €200 förra veckan och PokerTracker hjälpte mig inte mot alla floppade sett. Vid vårt sista bokcirkelmöte på jobbet så nämndes en önskan om att fortsätta med det vi slutade med. Jag har tagit med min privata dator och kört lite projektorpoker med diskussioner om händer med andra pokerspelare. En riktig höjdare. Boken i sig baseras mycket på motspelares trackade data i besluten, därav valet att pokra och visa hudden som praktiskt exempel. Sista mötet slutade i dur där jag/vi mosade sönder ett 6-handat bord med finfina 35/30 och 3bets på över 14. 0 showdowns. Som mögig livespelare kanske det finns en chans att snudda vid de där duktiga spelarnas domäner. Iaf en dag eller två.

2011

Plussa! Las Vegas, Macao, Europa, Sommarstugan? Time will tell…

Senaste posterna av JohnH

6 Comments »

 • Danelito says:

  Kul sammanfattning och välkommen som ny bloggare om jag inte sagt det förut. Det behövs fler som uppdaterar ofta här 🙂
  Hoppas ditt kommande år blir lika fullt av minnen som 2010
  /Danelito

 • Agneta K. says:

  kul liv du verkar leva och skön mix av allt.. hoppas du inte missar ditt eget bröllopp, hihi. när gifter ni er? spelar din flickvän poker?

 • Björn says:

  Skönt att din katastrofresa iaf gjorde så att vi lärde känna varandra och att du fick en ny så kallad ljugarkompis 😉

  Själv minns jag när du och jag stannade kvar i poolen efter en dag i VIP-cabanas på Ceasars Palace och skulle dricka upp alla öl och drinkar som återstod av 10+ personers svinande. Vips fick vi sällskap av en f.d porrskådis och hans bekant. Only in Vegas! 😀

  Repris av Vegas sommaren 2011 hoppas jag…

 • John Herrgård says:

  Tack tack!

  Svårt att spöa årets kavalkad av äventyr men jag ska göra mitt bästa =)

  Nåt som vore kul är om kommentarerna ökar i antalet här. Vi får se om man kommer loss för vegas i år. Inte säkert då man hade lite för få glada nyheter när man kom hem.

  Något giftemål är inte planerat men man vet ju aldrig. Väntar fortfarande på att min egenkomponerade ring är klar. 🙁 Var o kollade till guldsmeden igår igen…

  /J

 • John Herrgård says:

  …ska sägas också att tjejen inte spelar poker. Vi har spelat 2ggr och då har hon givetvis vunnit. Hon optimerar och ser systematik i allt men har inte orken el tålamodet att spela poker.

 • Hogge says:

  Kul inlägg och bra blogg John!

  God fortsättning

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.