Video

Roliga och intressanta videoklipp

Intervjuer

Pokerskull ställer frågorna….och spelarna ger svaren

Bloggar

Våra bloggares tankar om livet, poker och annat

Erbjudanden

Vad är nytt? Vad är hett?

Nyheter

Skvaller och annat smått och gott från pokervärlden

Home » Bloggar

Krukans Klubbmästerskap – Partinöten

Submitted by on Oct 9, 2010 – 12:002 Comments

Efter gårdagens vilda spel och en massa återköp var jag nu tillbaka på sammanlagt +-0 den här veckan. Dagens turnering som heter Partinöten vilket är en rebuyturnering med 400 kr startinköp och rebuy/add-on på 200 kr per gång.  

Om ni tyckte att köpa in sig för 3700 kr dagen innan var mycket eller slöseri med pengar så kan jag lova er att det smäller så otroligt mycket mer i NLHE turneringar med lågt inköp och återköp. Med ett startfält på 65 personer (eller mer, Kroon fattar) såg det väldigt lovande ut då man hörde spelare skrika “one time!” från höger till vänster. Folk var all in innan floppen i princip varje hand och ingen ville avsluta rebuyperioden tomhänt vilket resulterade i att det vart rekordmånga inköp den här turneringen. På vårt bord blev sammanlagt 69 rebuys och samtliga spelare gjorde add-on. Då ska det även noteras att vårt bord inte hade flest rebuys. Det ger er nog en uppfattning om hur ofta alla spelare var all in. 

Man började med sammanlagt 5k i marker och otroligt nog lyckades jag tura upp min stack till 30k (k = tusen) marker vilket är en väldigt bra stack, tom efter rebuyperioden. Det är inte ofta man vinner sex-manna all ins, så när man väl gör det kan man luta sig tillbaka och vänta in bra händer medan andra spelare gör jobbet åt en. Det gör man dock om man har tålamodet att sitta vid sidan om medan alla andra spelare har kul. Tyvärr är jag inte den spelaren som orkar sitta vid sidan om medan andra festar så jag hängde på resten och började gå all in mörkt i varje hand vilket resulterade i att jag förlorade min fina stack och var tillbaka på ruta ett igen. Då slog det mig att jag inte agerat så smart, men jag hade så kul att det var värt det. 

En timma senare och ytligare en massa rebuys in i potten så var jag nu tillbaka med en stack på runt 40k inför slutet av rebuyperioden. Det är en djup nog stack att kunna spela poker med nu när alla måste börja spela vanlig poker igen. 

Jag inledde period två med att isolera två limpare med JTo på knappen och floppade T84 med spaderfärgdrag. Det är en bra flopp för mig med tanke på att jag sitter i position mot två spelare med topppar. Jag vidaresatsade och fick syn av den svaga spelaren med stor stack. Nu var det han och jag HU (Heads up). Turn kom en ofarlig trea vilket jag satsade vidare på, han synade och river kom ännu en trea. Han checkade till mig och med tanke på att jag tar mig till river med en massa fina missade drag så betade jag och fick syn av en hand som slängdes in i mucken. 

Resten av turneringen spelade jag en massa händer i position och snodde blindsen så bra som möjligt innan jag till slut fick in det i en jättestor pott med AKs mot samma spelare som förlorade mot min JTo. Han hade AJ. Jag floppade A och min hand fick stå vilket betydde att jag precis innan tredje pausen nu hade byggt upp min stack till över 100k marker och var med i toppen. 

Efter ett par timmar och massa grind senare där jag bland annat fick dela en bra pott med AK mot AQ så  kom den stora nyckelpotten i turneringen. Mannen som slog ut mig ur finalbordet under måndagen flyttades till mitt bord och jag lovade honom redan från början att det den här gången var min tur att slå ut honom ur en turnering. Med blinds på 2-4k gick han all in för sammanlagt 55 tusen marker från tidig position. Jag tittade ner på två vackra damer och valde att syna av någon anledning istället för att gå all in då jag hade en 75 tusen marker kvar i stacken. Keppe som är en duktig och rutinerad klubbspelare gick all in efter mig och trots att jag mådde illa över situationen då jag vet att han inte går all in med en sämre i den situationen så är jag tvungen att syna. Tyvärr var jag uppe mot Keppes KK och TT. 

Det här var en väldigt stor pott och vinnaren av den har de bästa förutsättningarna att gå riktigt långt i turneringen. Tidigare var jag en person som jämt klagade på otur och över min livssituation. Efter att ha läst “Munken som sålde sin Ferrari” och fått två års erfarenhet av poker på heltid så har jag äntligen insett att man bara gör det värre för sig själv när man går runt och är negativ. Jag har läst och hört att man alltid ska vara positiv, är man det så kommer universums positiva energi att belöna en med fina grejer. Så inför den här handen var jag inte bara positiv, utan jag förväntade mig en dam. En vacker sådan. 

Innan jag hunnit önska Keppe lycka till visade dealern floppen Q77. Turn och river blankade och nu var jag helt plötsligt en av de stora ledarna i turneringen.

Tyvärr tappade jag en del potter med bla JTss på J54ss mot AA och klev in på finalbordet med en av de mindre stackarna. Det intressanta med finalbordet var att jag var en av tre spelare kvar i ”last longer” som jag berättade om i första blogginlägget. Potten låg på 10k kronor till vinnaren vilket är ett fint tillägg till förstapriset som låg på 30tkr. På finalbordet satt två andra duktiga spelare, Martin och Bill, båda med i last longer och lika hungriga som mig att ta hem allt. 

Jag lyckades hålla mig levande på  finalbordet medan andra åkte ut och när vi var fem spelare kvar gick jag all in med KTo på CO vilket är ett standard spel med tanke på att jag hade 7-8bb i stacken. BTN som heter Niklas, en online turneringsspelare, tog syn med AJo. Floppen visade en kung och nu var jag med i matchen igen. Martin åkte ut först av oss i last longer och med fyra personer kvar så fick Bill tacka för sig när han hamnade all in och drog lägsta strået. Nu var vi tre personer kvar med väldigt höga blinds. Jag började spela mer aggressivt och slog upp en massa knappar och shovade över limp eller steal. Redan här började jag märka hur en polares häst (en spelare som han stejkar) började tappa tålamodet och klagade på att han borde syna mig för att jag höjde så mycket. Det här var antagligen hans fall då jag tittade ner på KQss. BTN höjde upp till 100k med 20/40k i marker, SB synade och jag gick all in med runt 15bb. Btn vek och det tog inte SB lång tid innan han hittade syn med KTo. Min hand fick stå och nu klev jag in HU med stort övertag i en turnering med rekordmånga inköp. Jag ville verkligen vinna. Inte bara för pengarna eller rankingen. Utan jag är en sån person. Jag vill vinna viktiga priser och en historisk turnering hamnade i den kategorin. 

Första stora handen var då han höjde upp knappen och jag gick all in med 77. Han synade fort med KK och trots att jag floppade ett färgdrag så missade jag vilket gjorde det jämt mellan oss. Vi fortsatte att byta marker och efter att jag spelat ner honom så kom en hand som jag tyvärr ångrar. Jag höjde upp med A5o, han gick all in och jag hittade en syn. Han hade AK. Floppen kom 5xx, turn x och på river smög en kung fram. Rätt spel, med tanke på antal big blinds, hade varit att gå all in innan floppen eller om man vill spela väldigt explo så hade raise/vika den handen varit bäst spel, då jag vet att han inte går all in med något sämre. 

Tyvärr tappade jag fokusen och tålamodet då jag ville avsluta turneringen så fort som möjligt. Jag var HU, visste att jag ledde rankingen och ville så hemskt gärna vinna just den här turneringen. Det är lite som när fotbollsspelare missar öppet mål. Tänker man för mycket på hur man ska fira målet så finns chansen att man missar. Det är vad som hände nu och trots att jag hade marker kvar så var det inte nog mycket då jag till slut fick in A2o mot hans 88 som fick stå. Så fort turneringen var över så var jag väldigt besviken trots att jag vann mer än ettan och nu ledde rankingen. Jag ville vinna turneringen så pass mycket att jag glömde bort att försöka spela bra och ta bäst beslut i varje hand. Men nu ser jag det som något positivt. Ska jag göra såna misstag så är jag helt enkelt inte värd vinsten. Nu har jag dock lärt mig något nytt och nästa gång jag är HU på ett finalbord så kommer jag att ha tålamod och spela mitt bästa. Resten är upp till korten. 

Men en andra plats är även det ett bra resultat och förutom runt 30 friska tussilagos tog jag nu ledningen i klubbrankingen vilket ger mig ett bra utgångsläge inför de fyra kvarvarande turneringarna som är; Delars choice, Fredag deepsack, Main event och onlineturneringen. Samtliga spelformer NLHE vilket är en fördel för mig.  

Nu går vi mot vinst och sätter ”när vi gräver guld i usa” på högsta volym men sjunger; ”När Shahin gräver guld på krukan”! 

— Cancerfonden — 

Syftet med min och Sörens bet var från första början att uppmärksamma folk om sjukdomen cancer, som drabbat alldeles för många familjer. Jag har därför startat en fond som heter Pokersverige mot cancer och min kompis Kroon har startat en Barncancerfond. Mer om detta kan ni läsa på:

Pokersverige mot cancer http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=4141.
Barncancerfonden: http://www.barncancerfonden.se/7225

Tillsammans kan vi göra en förändring. Ta en del av kampen och låt oss tillsammans gula cancer!

Senaste posterna av Shahin Baharan

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.